[O1] wąż do EGR- AXR

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rfrantic
    Classic
    • 2013
    • 8

[O1] wąż do EGR- AXR

Zamieszczone przez Agamek12
    qżwa... Discovery Channel mi zniknął :shock: Szlag trafił "Gorączkę złota" :?
    U mnie jest Discovery na 269 kanale ... Wkur... tylko z tymi zmianami. Poza tym dekoder działa jak chce i kiedy chce. IMO C+ to porażka.
  • zebik1
    Drive
    • 2011
    • 85

[O1] wąż do EGR- AXR

Witam
    Poszukuję rury (węża) wchodzącego do EGR-a w OI 1,9 TDI 74 KW AXR.
    Ten kawałek rury w ASO kosztuje 250 zł (o zgrozo). Czy zna ktoś zamiennik tej części bo za kawałek gumy ciężko mi wydać taką kasę. Numer z Etki tej rury - 1J0145838T.

Z góry szczerze dziękuję

Komentarz

• piotr-pacek
      Classic
      • 2012
      • 38

wąż / rura do AGR -a

Polecam szrot. Za 20-30zł sprzedadzą z rozbitka z pocałowaniem ręki Ostateczna cena z przesyłką wyjdzie znacznie taniej jak w ASO. W końcu to kawałek gumy i raczej nie zużywa się wraz z przebiegiem samochodu. Trzeba ja uszkodzić samemu mechanicznie przez nieuwagę przy demontażu / montażu. Każda więc prawidłowo zdemontowana będzie w 100% spełniać swoje zadanie.

Komentarz

• progressowy
        Rider
        • 2008
        • 453

Ten kawałek rury ma zakonczenie,łączenie z egr metalowe,wychodzą z niego dwa zadziory na które nachodzi zabezpieczenie ,u mnie te zadziory są do połowy wytarte i rura lekko sie wysuwa.może łapać lewe powietrze. Jak to naprawić. Przecież płacic za taki kawalatek gumy 300zł to niepowazne.
        Już odebrane A3 TFSI limuzyna

Komentarz

• MELONIK
          Classic
          • 2012
          • 15

Cześć,

Mam ten sam problem w tym samym miejscu, klamra mimo że zamknięta nie trzyma należycie. Po przejechaniu jakiegochś dystansu dopychając rurę słychać klik czyli się zsuwa.
          Poradziłem sobie z tym tak że wyczyściłem wejście egr benzyną ekstrakcyjną, rurę również, wszystko perfekcyjnie odtłuściłem - złożyłem i porządną taśmą aluminiową do wentylacji zbrojoną zakleiłem wiele racy + tyrtytkami stworzyłem obejmę na rurę gumową i EGR co by się ściskały ku sobie. Od 2tys km mamz tym spokój a cena faktycznie powala. Stare patenty na gume nasuwaną i obejmę były lepsze!! Zrobili badziew żeby serwis zarabiał.
          Gdy mój obecny patent zawiedzie planuje wyczyścić ponownie i na noc silikonem (delikatnie żeby nic nie wpadło do środka) połączyć rurę w EGR po stwardnieniu nie ma szans że wyskoczy

Powodzenia pozdrawiam

Komentarz

• progressowy
            Rider
            • 2008
            • 453

Z tego co widzę to same AXRy mają tą feralną rurkę.
            Już odebrane A3 TFSI limuzyna

Komentarz

Pracuję...